Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Истини и погрешни схващания за мемори пяната

Без съмнение сте чували за Мемори пяната, вероятно най-вече във връзка с матраците. Ако сте скептични относно характеристиките на Мемори пяната, прочетете някои истинни и погрешни схващания, които се разпространяват относно този иновационен материал. Ще останете изненадани. 8-те характеристики на Мемори пяната, които доведоха до възможността да завладее света и спалните на милиони хора.

Мемори пяната е технологичен и изключително усъвършенстван материал, който е направен от мека полиуретанова пяна. Мемори пяната е изкуствен материал, но притежава много предимства, които естествените материали нямат. Вероятно е истина, че природата не може дори да наподоби създаването на материал, притежаващ всички характеристики на Мемори пяната.

Поради уникалните си характеристики, Мемори пяната е изключително популярна в производството на матраци и възглавници, защото никой друг материал не може да предложи характеристики, сходни с нейните:

  • откритата и лека структура позволява изпаряването на влага и регулирането на топлината
  • издръжливата еластична структура позволява продължителна употреба без промяна в качеството
  • устойчива на налягане
  • тя е изключително гъвкава, което осигурява правилното положение на тялото ви
  • тя е негостоприемна среда за прахови акари и бактерии
  • оказва нужната опора на тялото и придава чувството на безтегловност
  • не оказва натиск върху контактните точки на тялото, а се регулира спрямо тях
  • тя е лек материал и е по-лесна за използване

Мемори пяната значително подобрява съня и качеството на живот

Факт е, че някои хора харесват Мемори пяната, а други не. В крайна сметка, хората не са еднакви, затова е невъзможно да се твърди, че Мемори пяната е подходяща за всеки човек.

Със сигурност можем да заявим, че голямата част от хората, които спят върху Мемори пяна в продължение на няколко дни, казват: „Спя невероятно добре откакто спя върху Мемори пяна”. Нека разберем защо.

Някои прости истини за Мемори пяната

1. Мемори пяната се регулира спрямо тялото ви и не оказва натиск върху контактните точки по време на сън

Много хора, използващи Мемори пяна, потвърждават, че в резултат на спането върху матрак или възглавница, направени от Мемори пяна, получават успокоение на болките в областта на гърба, бедрата, врата и раменете.

Болката в тези части на тялото намалява, защото Мемори пяната е чувствителна към топлината и тежестта, поради което намалява напрежението точно в точките, които обичайно са подложени на най-голям натиск когато лежите или спите върху матрака и/ или възглавницата.

Много хора съобщават за намаляване на болките в долната част на гърба, в резултат на спане върху матрак от Мемори пяна.

2. Мемори пяната абсорбира движенията от въртенето и мятането на партньора ви върху матрака

Матраците от Мемори пяна са идеално решение за двойни легла или за легла, върху които спят двама души. Върху традиционния матрак може да усетите мятането и въртенето на партньора си нощем, а Мемори пяната абсорбира движенията толкова добре, че почти не усещате движенията на другия по време на сън.

3. По-малко алергии – по-здрав сън

Много хора, използващи матраци от Мемори пяна, съобщават, че страдат много по-рядко от алергични пристъпи. Тъй като праховите акари не обичат изкуствените материали, те не се развиват в матрака – а това може да доведе и до анулиране на една от основните причини за алергичните пристъпи.

4. Мемори пяната е достъпна

Собствениците на матраци и възглавници от Мемори пяна изключително високо оценяват този вълшебен материал, тъй като е достъпен и има дълъг живот.

И накрая, най-често срещаните погрешни схващания

Поради масовото й навлизане на пазара, Мемори пяната често е тема на дискусии във форуми и различни интернет сайтове. Нека видим какви са най-често срещаните оплакванията и да предложим някои решения, ако изобщо може да ги наречем проблеми!

1. Поради чувствителността си към температура, Мемори пяната кара човек да се поти много повече. Не е вярно!

Чувствителността й към температура е едно от най-големите предимства на Мемори пяната, тъй като в резултат на тази й особеност, тя буквално „се стопява” спрямо тялото (като восък върху гореща плоча). Мемори пяната абсорбира температурата на тялото и остава топла, докато лежите върху матрака, след което започва да изстива и да става по-твърда.

Топлината и удобството на Мемори пяната е предимство през зимата, но може да се смята, че предизвиква доста потене през лятото. Въпреки това, характерната клетъчна структура на Мемори пяната, й дава отлично проветрение, а причината за обилното потене често се крие другаде.

Много хора използват една и съща олекотена завивка през цялата година, която всъщност е твърде дебела за ползване през лятото. Заменете олекотената завивка с тънко одеяло и обилното потене ще спре.

2. Мемори пяната има специфична миризма, нали? Вярно е – но само в продължение на няколко дни.

Мемори пяната наистина има специфична миризма, което притеснява много хора. Също така е вярно, че миризмата изчезва много бързо, особено ако проветрявате спалнята си редовно, след като сте поставили новият матрак и/ или възглавница. Така миризмата няма да се задържа в стаята, а след няколко дни ще изчезне напълно.

3. Отнема много време да свикнете с Мемори пяната. Отчасти е вярно.

Хора, които винаги са спали на пружинни матраци преди да си закупят матрак от Мемори пяна, могат да изпитат множество проблеми по време на периода на адаптация.

Мнозина се оплакват, че матракът е твърде мек или доста твърд, че цялото тяло ги боли сутрин, но също така е интересно, че след няколко дни, мнението им напълно се променя. Тялото се нуждае от известно време, за да свикне с новия матрак и материалите, от които е направен, затова може да отнеме няколко дни преди да усетите идеалният комфорт. Същото се отнася и за възглавниците от Мемори пяна.

Уверяваме ви обаче, че търпението си струва, защото сънят, който получавате върху матрак от Мемори пяна, е нещо, което наистина трябва да бъде изпитано.

4. Вече не мога да спя върху други матраци, след като спах върху матрак с Мемори пяна. Вярно е!

Доволните хора, използващи матраци и възглавници от Мемори пяна, често казват, че им е много трудно да спят върху матрак и/ или възглавница, които не са направени от Мемори пяна (например при отсядане в хотел). Това със сигурност е истина.

Комфортът, предлаган от Мемори пяната, не може да се осигури от нито един друг материал. Затова ние ви предлагаме да вземете Мемори пяната със себе си, ако е възможно – когато е под формата на Дормео Риню или възглавница Дормео Мемосан. Те могат да пътува с вас до най-отдалечените кътчета на планетата.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56