ПАЗАРУВАЙ ПО КАТЕГОРИИ
Нашите магазини
Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

14 неща, които не трябва да купуваш втора употреба

Научи кои са 14-е неща, които в никакъв случай не трябва да купуваш втора ръка.

Да купуваш употребявани вещи е начин да спестиш пари и да допринесеш за опазването на околната среда, но има неща които не трябва да се купуват втора употреба, защото те са заплаха за здравето на теб и на семейството ти.

#1: Гуми

Гумите издържат най-много няколко години, а освен това не си сигурен какво им се е случило при предишния собственик. Това ги прави сериозен риск за сигурността ти, затова не бъди скъперник, когато стане дума за гуми, ок?

#2: Детска седалка за кола

Проблемът с купуването на детска седалка за кола е, че не знаеш дали с нея не е претърпян инцидент. Ако това е така, тя вече не е сигурна за употреба, а ти няма как да разбереш дали продавачът казва истината, нали? Освен ако не я купуваш от член на семейството или много близък приятел…

#3: Бански костюми

Не би си купил използвано бельо, нали? Същото е и с банските: те влизат в контакт с интимните части на човешкото тяло и то за доста дълго време. Дори да ги изпереш няколко пъти и да ги дезинфектираш едва ли ще има някакъв ефект.

#4: Матраци

Матраците са чудесна среда за развитие на всякакви видове микроби, дори да се почистват редовно, а ти не можеш да разбереш как са били поддържани. Да закупиш нов матрак е инвестиция, необходима не само за поддържане на основна хигиена, но и на добрия сън. Не рискувай здравето си. Довери се на изпитаното качество от матраци Дормео. Разгледай ги ТУК.

#5: Обувки

Да преминем направо към темата: използваните обувки миришат и са пълни с най-различни микроби, затова не си струва да ги купуваш евтино. Новите обувки не са чак толкова скъпи, та да спестиш много, като си купиш употребявани…

#6: Готварски съдове

Готварските съдове трябва да се поддържат чисти поради хигиенни съображения, затова не купувай използвани, ако не можеш напълно да се довериш на продавача.

#7: Козметика

Козметиката е проблематична поради две причини: била е в контакт с нечия кожа и кой знае кои части от тялото, плюс факта, че отворената вече козметика (независимо от опаковката си – кутия, бутилка или пластмасова опаковка), може да се развали по-бързо.

#8: Плюшени играчки

Плюшените играчки са рай за развитие на всякакви микроби, развалят се при пране и никога не могат да се почистят както трябва. Освен това ще бъдат в постоянен контакт с децата ти, което е повод за тревога.

#9: Шапки

Всякакви видове шапки и украшения за глава поставяме на част от тялото, която се поти най-много. Затова шапките са пълни с микроби. Освен това те не са скъпи и не си струва да спестиш няколко лева и да хванеш въшки, нали?

#10: Бебешки шишета

Бебетата имат по-слаба имунна система, затова избягвай да ги излагаш на излишен риск. А пиенето от употребявани шишета е именно такъв!

#11: Каски за мотоциклет и колело

Подобно наседалките за кола, каските не вършат вече работа, ако с тях е претърпян инцидент, защото е нарушена структурната им цялост и след това те вече не предпазват както би трябвало. А защо да носиш каска,  след като няма да те предпази от сериозни инциденти?

#12: Софтуер

Проблемът тук е, чесъвременният софтуер трябва да се регистрира онлайн и няма да работи, ако вече е използван.

#13: Прахосмукачка

Прахосмукачката е един от най-често използваните домашни уреди във всеки дом, затова обикновено се износва бързо. Освен това, цената на поправката на подобен уред е висока почти колкото на нова прахосмукачка от следващо поколение, затова такъв риск не си заслужава. Най-добре си потърси нова с изгодна отстъпка онлайн.

#14: Вана

Няма да повярваш колко мръсотия и микроби могат да се намерят във ваните. Освен това не се почистват достатъчно често, за да се поддържа нужната хигиена. По-добре се къпи в старата вана, ако не можеш да си позволиш нова.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56