Твоята количка е празна!

Опитай

Да позволиш ли на домашния си любимец да спи в леглото ти?

Става все по-полулярно да делиш леглото с кучето или котката си. Учените не са съгласни с тази тенденция. Така че, трябва ли да пускаш домашния си любимец в леглото? Ако го направиш, какво се случва с хигиената?

Трябва ли да позволяваш на домашния си любимец да спи в леглото с теб?

Става все по-полулярно да делиш леглото с кучето или котката си. Учените не са единодушни дали е правилно или не. Така че, трябва ли да пускаш домашния си любимец в леглото? Ако го направиш, какво се случва с хигиената?

Почти половината от собствениците на кучета споделят леглото си с тях

Според скорошно проучване, Кучетата не просто не смущават съня на стопаните си, но им дават по-силно чувство за сигурност и комфорт. Може би това се дължи на факта, че в тях е генетично заложено да прогонват натрапници и да отделят топлина.

Споделянето на една постеля с кучето се корени в древни времена

Съществуват много аргументи за и против това дали е хигиенично или не да споделяме леглото си с домашния си любимец. Още от древни времена домашните любимци са спели до хората, особено през зимата. Текст върху надгробната плоча на египетския фараон Рамзес Велики гласи, че той е имал хрътка на име Патес, която официално е имала титлата „Компаньон в леглото на Фараона“. Александър Велики пък си е почивал от битките, спейки до своята хрътка на име Перитас.

Кучетата ни помагат да се отпуснем, отделят топлина

Кучетата ни помагат да се отпуснем. Ритмичното дишане на кучето, което лежи до нас, може да ни помогне да заспим по-бързо. Освен това, близостта ни с кучето повишава притока на окситоцин, хормон, който се свързва с привързаността и щастието.

Повишен риск от болести

Дори и да нямаш алергия към кучето си, ти е известно, че то прекарва голяма част от времето си навън, близо до неща, от които ти се опитваш да стоиш далеч и които биха навредили на здравето ти. Ако обаче ваксинираш и обезпаразитяваш редовно кучето си, би трябвало да няма проблем да спиш с него, просто ти трябва подходящ матрак.

Ами хигиената на матрака?

Основната причина, която някои хора изтъкват, за да не спят с кучето си е, че им е трудно да почистват матрака си след това. Въпреки това, ако сме разумни и практични, ще си изберем матрак се със свалящ се калъф, който може да се пере. Най-вероятно си свикнал да си сменяш чаршафите всяка седмица, но вглеждаш ли се в матрака си? Почистването на матрака и на кучето може да направи съжителството на двама ви приятно и „безаварийно“.

Матраците Еър+ са хипоалергични и изработени от материали, които предотвратяват разпространението на акари, за да не се чудиш какво пълзи под леглото ти. Нашите матраци имат специален слой, който гарантира антибактериална и защита срещу неприятни миризми. Можеш да спиш спокойно, без се притесняваш с кого още споделяш леглото си. Благодарение на патентовата Octaspring®  технология, нашите матраци ти осигуряват отлична проветривост и защита от акари.

Хигиената е на ниво, ами комфортът? 

Най-хубавото на матраците Еър+ е, че те са достатъчно стабилни, за да поддържат тялото ти и в същото време нежни там, където имаш нужда. 100% персонализация. Независимо дали спиш по гръб, настрани или по корем, матрак Еър+ се отлива по формата на тялото ти и осигурява оптимална опора. С Еър+ сънят ти е напълно спокоен. Няма да се будиш от партньора ти, който се върти нощем, от децата или домашните любимци. Независимо дали твоят пухкав домашен любимец спи до или в леглото ти, най-важното е да спиш добре и върху чист матрак. Какво чакаш още? Изпробвай новите матраци Еър+.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56