ПАЗАРУВАЙ ПО КАТЕГОРИИ
Нашите магазини
Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Как да укротиш свекървата

Какви са отношенията ти със свекървата? За повечето хора, това е едно от най-сложните и напрегнати отношения в живота и всяка семейна вечеря се превръща в кошмар, седмици преди да се е случила. Но нещата могат да бъдат различни. Какво ще кажеш? Защо не направиш нещо, за да укротиш свекървата веднъж завинаги? Ето няколко лесни трика как да го направиш…

Какви са отношенията ти със свекървата? За повечето хора, това е едно от най-сложните и напрегнати отношения в живота и всяка семейна вечеря се превръща в кошмар, седмици преди да се е случила. Но нещата могат да бъдат различни. Какво ще кажеш?  Защо не направиш нещо, за да укротиш свекървата веднъж завинаги? Ето няколко лесни трика как да го направиш…

Направи добро първо впечатление

Ако все още не си се запознала с нея, започни както трябва още от самото начало. Знаеш, че от първото впечатление зависи много, затова го направи както трябва. Бъди учтива и внимателна: донеси й малък подарък и я очаровай с чувството си за хумор. Може да ти се стори, че се преструваш за някой, който не си, но да направиш добро първо впечатление е твърде важно, за да го оставиш на произвола на съдбата.

Нека отношението ти бъде позитивно

Може да ти звучи в стил ню ейдж, но получаваш това, което си вложил, затова е важно да имаш позитивно отношение към семейните дела. Със сигурност, повечето свекърви са чудовища, но твоята може да не е такава. Всички твои приятелки имат проблеми със свекървите си, но защо трябва да бъдеш една от тях? Повярвай, че ще имате чудесни отношения, работи в тази посока и нещата ще се получат.

Не се заяждай за малки неща

Да, със сигурност свекървата ти не е идеална, но кой е? Тя ще има своите недостатъци, като всеки друг: важно е да ги приемеш и да се научиш да живееш с тях. Затова, ако понякога се обажда в неудобно време, прави глупави забележки или готви ястия, които ти иначе никога не би яла при други обстоятелства, не се вдълбочавай в това – въобще не си струва.

Избягвай безсмислени спорове

Ти и свекървата ти сте двама различни човека, затова ще имате и различни мнения. Ако вече знаеш, че определени теми (като политиката, религията и отглеждането на децата са сред първите три) винаги водят до ожесточени спорове, просто ги избягвай. Не ги повдигай при никакви обстоятелства и ако тя ги спомене, кажи, че просто не искаш да дискутираш – преустанови спора, преди да е започнал.

Отдели малко време за нея

Знаем, че би искал да прекарваш съботите си правейки каквото и да било, отколкото да си с свекървата, слушайки историите й за пореден път и преяждайки, но понякога ни се налага да го направим. Ако свекървата ти усети близост, тя ще те уважава и заобича много повече, но това няма да стане, ако разбере, че не значи нищо за теб. Това не означава, че трябва да прекарваш всеки уикенд с нея, но да й отделяш няколко часа от време на време не е толкова лоша идея.

И най-малките детайли имат значение

Свекървата ти най-вероятно е възрастна, леко отегчена и дори малко самотна, което е доста лоша комбинация. Освен това, тя разполага с твърде много време, за да се концентрира върху всичко, което правиш, затова малките детайли със сигурност са й важни. Обаждай й се от време на време да разбереш как е, носи й цветя, когато я посещаваш или вземи рецептата за печеното, което прави за неделния обяд. После й се обади да й кажеш, че се е получило страхотно, но не толкова колкото нейното.

Не бъди прекалено отбранителна

Със сигурност, свекървата винаги ти дава съвети, като те кара да се чувстваш все едно не би оцеляла без тях, но преди да избухнеш, си спомни, че го прави, защото смята, че е за добро. Знаем, че си способна да переш и готвиш сама (правила си дълго преди тя да се появи в живота ти), изслушай нейния съвет, усмихни се възпитано и й благодари, но не оставяй чутото да стигне до теб –обикновено това е лесно.

Опитай се да я накараш да се чувства част от живота ви

Майките винаги се тревожат да не загубят връзка с децата си, а твоята свекърва едва ли е по-различна. Тя иска да остане във връзка с детето си (или децата си) и най-вероятно се чувства изоставена от време на време. Направи всичко възможно да я включиш в живота си: изпращай й снимки с децата, обаждай й се да й кажеш за новости в живота ви, кани я на важни празници и семейни събития, накарай я да се чувства съпричастна, а по този начин няма да й даваш възможност да се намесва в живота ви. 

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56