ПАЗАРУВАЙ ПО КАТЕГОРИИ
Нашите магазини
Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Какво не знаеш за Великден

Заедно с все по-топлите дни идва и един от най-светлите християнски празници, а именно Великден. Първото нещо, за което си мисля аз когато чуя Великден, е боядисването на яйца. Почти съм сигурна, че повечето от вас се сещат за същото, но нека ви разкажа малко повече за тази традиция.

Не е ясно кога за пръв път са започнали да се боядисват яйца. Има исторически и археологически данни, че яйцата са се багрили и дарявали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция. Ритуалите, свързани с тях, символизирали раждането на живота. Евреите са имали обичай, когато отиват на гости при някого да даряват някакъв дар на домакина. Ако гостът не бил много заможен, то той подарявал яйце. Според християнските предания когато Мария Магдалена отишла в Рим да се срещне с римския император, според обичая тя му подарила яйце, което било обагрено в червено - символ на кръвта на Христос. Смята се, че от там се заражда традицията да боядисваме яйца в чест на Възкресение Христово.

Дойде ли този празник, много обичам да внасям свежест вкъщи с много пъстри цветове. Понеже се наспиваме добре на DORMEO®, с Принца ставаме специално четвъртък сутрин преди изгрев слънце, за да боядисаме първите яйца, както повелява традицията.

Това е един от любимите ми празници и с удоволствие се грижа за всички приготовления, а Принца ми помага. Като се започне от боядисването на яйца, месенето на вкусни козунаци, чак до избора на подаръци за най-близките. И всички тези задачки само за един уикенд… Чудиш се от къде е цялата тази енергия? От Dormeo®, разбира се. Той е нашият верен приятел, когато става въпрос за пълноценен сън.

 Ако искаш и ти да се справяш с лекота с всички задачи, вече знаеш решението. Пожелавам ти весело изкарване на празника и до скоро!

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56