ПАЗАРУВАЙ ПО КАТЕГОРИИ
Нашите магазини
Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Тежките одеяла помагат на хора, страдащи от безсъние

Проучвания от цял свят сочат, че приблизително половината от населението на света ще страда от безсъние в даден момент от живота си. Има много различни причини за безсънието, от стрес и тревожност, до синдром на неспокойните крака. Независимо от причината, безсънието е състояние, което може да доведе до множество проблеми в личен и професионален план. И така, когато се появи ново решение, хората, страдащи от безсъние, искат да чуят за него.

Какво е тежко одеяло?

Тежкото одеяло е одеяло с добавено допълнително тегло към него. Това тегло обикновено се добавя, като в стандартния пълнеж на одеялото се вмъкне допълнителен слой от по-тежки материали като мъниста.

Тези по-тежки материали са зашити така, че да не се изместват и да не се струпват на едно място, за да осигурят постоянна тежест по протежение на цялото одеяло.

Как помага тежкото одеяло на хора, страдащи от безсъние?

Безброй научни изследвания сочат, че феномен, познат като Дълбок натиск при допир или DTP, помага на тялото да се отпусне и успокоява нервите на тези, върху които се прилага. DTP е просто симулирана прегръдка, която естествено поставя тялото в по-спокойно и отпуснато състояние.

Това става чрез няколко различни физиологични процеса, които се свеждат до отделянето на хормони като серотонин и допамин, както и отпускане на нервната система чрез общо чувство на сигурност, което идва от усещането за прегръдка.

Тези комбинирани ефекти се трансформират директно в усещане за уют, сигурност, спокойствие и релакс, което е доказано, че помага на хората да заспят по-бързо, да спят по-дълго и да се въртят и обръщат по-малко в леглото.

По-добър баланс на мозъчните химикали = По-добър сън

Серотонинът и допаминът работят съвместно помежду си, за да насърчат усещането за благополучие, мир, щастие и спокойствие. Те са, по своето същество, системата за възнаграждаване на организма за вземането на добри решения. Мозъкът ги освобождава по естествен път след тренировка, изяждане на парче тъмен шоколад, разходка на слънце или получаване на силна прегръдка. Тежкото одеяло симулира прегръдката и по този начин увеличава производството им, което от своя страна ти позволява да заспиш по-лесно.

Серотонинът също работи в тясно сътрудничество с друг хормон, мелатонин, който регулира твоят режим на сън в зависимост от часовете на денонощието.

Освен това, DTP намалява производството в тялото на друг хормон, кортизол, който увеличава количеството стрес и тревожност в тялото ти.

Кой може да се възползва от тежкото одеяло?

Освен страдащите от безсъние, много научни изследвания са доказали ползи за широк спектър от други проблеми и разстройства.

Едно проучване разглежда деца, които имат нарушения на вниманието / хиперактивност или ADHD. Според това проучване, деца с ADHD, завити с тежко одеяло, заспиват и остават в състояние на сън, също като децата, които не страдат от синдрома.

Други проучвания, разглеждащи деца от аутистичния спектър с нарушения в съня, установяват, че и при тях използването на тежкото одеяло е оказало положителен ефект.

А хората, страдащи от посттравматично стресово разстройство или ПТСР, твърдят, че спят по-добре и се чувстват по-сигурни, когато са завити с тежко одеяло.

Къде да намерим тежко одеяло?

Експертите от Дормео наскоро представиха своето висококачествено, супер удобно тежко одеяло, което използва само най-добрите конструктивни компоненти като хипоалергенни стъклени перли и ватиран шев, за да изработят одеяло колкото привлекателно, толкова и функционално.

Предлага се в два размера и тегло: 100x150 см с общо тегло 4,5 кг и версия 120х180 см с общо тегло 5,4 кг. Виж новото тежко одеяло Дормео, като кликнеш тук и започнеш да спиш по-добре още тази вечер.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56